De keuken: het hart van ons huis

Gepubliceerd op 13 november 2021 om 10:08

De keuken, het was een donkere afgesloten ruimte. Krap en geen ruimte om gezellig met het gezin de ochtend te beginnen. Kortom: geen prettige plek om te zijn. Hier wilden we verandering in brengen. De keuken werd verplaatst naar het midden van de ruimte en door het verwijderen van de draagmuren hebben we een grote, open- & lichte ruimte gecreëerd.

Van het ontwerp naar werkelijkheid

Een ontwerp is een, maar de daadwerkelijke uitvoering gaat vaak toch net wat anders dan in eerste instantie gepland of bedacht. Een struikelblok voor ons ontwerp was de draagmuur, die de woonkamer van de keuken scheidde. In plaats hiervan zijn twee steunpilaren geplaatst, die we in het eiland moesten verwerken. 

Een Amerikaanse leefkeuken: dat was het uitgangspunt

Dat we de keuken naar het midden van de ruimte wilden verplaatsten, dat wisten we meteen. Een groot eiland, als hart van het huis. Met veel zitplekken, zodat je heerlijk met vrienden en familie rond om de keuken kan zitten, terwijl je het ontbijt, lunch of avondeten aan het bereiden bent. Een keuken met karakter, een subtiel kaderfront en een lange hoge houten kastenwand. 

Tekening en afmetingen van onze keuken

De keuken is ontworpen en gemaakt en geplaatst door Keukenstudio Stormink.

Keukeninrichting

Vaak duurt het even, voordat alle puntjes op de i zijn en het helemaal naar wens is.

Een accessoire, betekend bijkomstig. Iets wat toegevoegd wordt aan het noodzakelijke. Het is het persoonlijk maken van een ruimte. Gezelligheid en sfeer worden toegevoegd door accessoires. Dit gaat helaas niet in een keer, tenminste niet bij mij... Zo moeten wij bijvoorbeeld nog de muur achter de keuken schilderen en missen er nog lampen en hier en daar wat mooie keuken accessoires. 

De barstoelen van @sohome Calixta had ik echter al langer op het oog. Een prachtige hoge barkruk met een mooie leren zitting. 

Kleine tip: koop je accessoires niet allemaal in één keer, want vaak ben je er dan zo op uitgekeken of past het toch niet. Maar koop elke keer iets, voor een speciale plek en een speciaal doel. Less is more.

Reactie plaatsen

Reacties

Evi nysen
2 jaar geleden

Beste

Wauw heel mooie keuken! En jullie fornuis, prachtig!
Zijn jullie hier tevreden van?
De handvaten zijn deze bronze en de rest antraciet?
Echt super mooi!

Mvg
Evi

Charis
2 jaar geleden

Hi Evi,
Dank je wel! Ja ontzettend blij mee, al zou ik je wel aanraden om met deze gasprijzen te kiezen voor de inductievariant :)! De grepen zijn van koperenkranen.nl zij hebben hele toffe grepen :)!

Liefs, Charis