Make every day special - 4 tips voor een zomers gedekte tafel

Gepubliceerd op 31 mei 2022 om 10:45

Make every day special - al helemaal als het gaat om samen eten

Het liefste eten we met deze warme zomerdagen buiten, maar ‘sochtens starten we de dag graag in de serre. Of je nou alleen eet, met je gezin of met gasten, het is altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Je kunt het zo creatief maken, als dat je het zelf wilt. Met deze tips creëer je een mooie zomertafel of het nou voor binnen is of voor buiten. De meest simpele maaltijden maak je speciaal met mooi servies. De combinatie van simpele borden, met de details van het geribbelde glaswerk en het moderne, sierlijke bestek van WMF passen bij elke gelegenheid. 

 

Tip 1: Mix & Match 

Durf te combineren. Vaak gaan we voor safe en willen we alles in dezelfde stijl, kleuren en patronen. Maar kies juist, voor verschillende materialen, tinten & printjes. Ik heb gekozen voor een tafelkleed met een opdruk, gecombineerd een simpel, wit bord met gouden randje & een effen linnen servet. Ipv goudkleurig bestek (wat voordehand liggend zou zijn) ging ik voor gepolijst zilver. Dit is het prachtige, tijdloze bestek Flame vanWMF

Tip 2: Maak gebruik van bloemen 

Of je nou bloemen uit de tuin kunt plukken of kiest voor wat simpele olijftakken & pioenrozen, bloemen geven je een zomerse sfeer en maken de tafel gezellig. 

Tip 3: Maak het comfortabel 

Als iedereen op z’n gemak is en geniet, geniet ik het meeste! Op een houten bank, tuinstoelen of deze houten stoelen zit je vaak niet heel lekker, maar dat kun je heel simpel oplossen met mooie linnen kussens of een heerlijk plaid. Dat staat ook nog eens super leuk: twee vliegen in één klap 😍 extra tip: kies voor kussenhoezen, mochten die nou vies worden tijdens het eten, kun je ze wassen! 

Tip 4: Sfeerverlichting & hanglamp of neplamp 

Al is het buiten misschien (nog) super licht of zit je zoals wij in een serre, waar heel veel licht binnen komt. Een lamp zorgt voor extra sfeer en maakt het helemaal af. Kies voor bijvoorbeeld een lichtsnoer, hanglampen of zoals ik, alleen voor een lampenkap (gewoon voor de sier!) Zo maak je elke dag speciaal! Benieuwd naar een andere tafelsetting? Kijk hieronder

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.