A little change of decor

Gepubliceerd op 10 mei 2020 om 13:17

Eens in de zoveel tijd, vind ik het leuk om weer wat te veranderen in huis. Een van de dingen die bovenaan mijn lijstje stond, was ons eetgedeelte. In deze blog neem ik jullie mee in deze kleine make-over en laat ik jullie zie, wat 'a little change of decor' kan doen.

Nieuwe eetkamer stoelen

Toen we verhuisden eind 2018 was onze klus-to-do lijst zo lang, dat nieuwe eetkamerstoelen vrij wel onder aan de lijst stonden. Nu bijna 1,5 jaar later zijn ze er dan, de heerlijke comfortabele eetkamerstoelen van Kick Collection. 

KICK ARMSTOEL LIO - VELVET CHAMPAGNE

De armstoel Lio trok meteen mijn aandacht, het is een moderne stoel met een luxe uitstraling. Met zijn velours zitting en zwart stalen frame heeft de stoel echt een unieke uitstraling. De armleuning is voorzien van hout en geeft net dat extraatje. 

 

Een mooi en rustgevend geheel

 

Onze Ivar kast heb ik een paar maanden geleden al geolied in de kleur van onze vloer, dit wilde ik ook heel graag met onze eetkamerbank doen.Onze vloer is geolied in een W10 lak, die het hout een soort white-wash look geeft. Heel erg mooi, maar het nadeel is dat het niet zo goed macht met iets donkere houttinten. Het gaf toch een bepaalde onrust in huis. Een beetje olie doet dus wonderen en geeft het bankje een tweede leven.Nu past het bankje perfect in het plaatje en zorgt voor een mooi en rustgevend geheel.

 

A little change of decor

Om het geheel af te maken en de warme tinten van de stoelen terug te laten komen, heb ik gekozen voor andere decoratie.

Zwarte lijsten

Graag wilde ik subtiel de zwarte lijnen terug laten komen in de vorm van oude, zwarte lijsten. Hier heb ik het glas eruit gehaald en de achterkant verwijderd. Ik het de lijsten heel eenvoudig geplakt met plakstrips van Tesa, zo hoef je niet de boren en beschadig je de muren niet.

Ring van droogbloemen

Een ring van droogbloemen zorgt net voor dat kleine beetje extra sfeer en warmte, die ik hier miste. Daarnaast blijven droogbloemen ontzettend lang mooi en heb je er dus heel lang iets aan. De ring heb ik middels een Tesa klevende spijker opgehangen en 'ingelijst' in een van de zwarte lijsten. 

Een persoonlijk kaartje

Een kaartje is vaak iets persoonlijks, dat in de la beland en 'vergeten' wordt. Hoe mooi is het om een kaartje te gebruiken als decoratie en 'in te lijsten'. 

Geometrische vormen

Deze kolibrie van geometrische vormen, vond ik er heel erg mooi bij passen. Het is net even dat 'stoere' extraatje. De warme tinten, mooie vormen en de donkerbruine label maken hem echt uniek en passen perfect bij het geheel.

Statement piece

Het uitgangspunt van dit deze art wall was deze prachtige poster van Juniqe. Een minimalistische tekening op een warme, zachtroze achtergrond in een houten frame. 

 

Shop the look

Tip: Ontvang 10 % korting met de code: charisathome10

Tip: Ontvang 25 % korting met de code: CHARIS25

  • Roze glazen - Ikea
  • Fruitmand - Loods5

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Neel
3 jaar geleden

Mooi! Welke kleur zit er op de muur?