Een warme, zachte maar toch wel stoere peuterkamer

Gepubliceerd op 18 maart 2020 om 13:55

Een nieuwe kamer voor Lias, dat stond al lang op mijn lijstje. Toen we naar ons nieuwbouwhuisje verhuisden, was ik net 5 maanden bevallen van Lias en hadden heel veel andere dingen een hogere prioriteit. Nu een jaar later, werd het toch wel echt tijd om zijn kamertje aan te pakken en om te toveren in een warme, zachte maar toch wel stoere peuterkamer in de jungle sfeer.

De basis - warme en frisse kleuren met een natuurlijk tintje

Als basis heb ik gekozen voor de frisse witte kleur 9016 en de groen/blauw kleur Tranquil Dawn van Flexa. Daarnaast wilde ik graag ook wat warmte toevoegen aan de ruimte, hiervoor heb ik de kleur Cheeky Chestnut (Flexa) gebruikt. Alle meubelen zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en riet, welke de ruimte voorzien van een zachte, warme zandkleur. Deze kleur heb ik ook terug laten komen in de gordijnen. 

Grote, verschillende meubels met één ding gemeen

De meubels zijn vrijwel allemaal verschillend van elkaar. Toch hebben ze allemaal een ding gemeen: ze zijn van natuurlijke materialen. Alle meubelen zijn van hout, rotan of riet en hebben zachte lichte tinten, gecombineerd met wit. Alle meubels bij elkaar vormen het geheel en brengen character en sfeer in de ruimte.

  • De glijbaan

De Glijbaan, die stond helemaal boven aan mijn verlanglijstje. Simpel van design, maar dat maakt het juist weer zo mooi! Deze mooie glijbaan heb ik bij Arthurandfriends.be besteld. 

Ik wilde graag een open kast, die de sfeer van het bedje terug bracht en ruimte bied om speelgoed, boeken en accessoires in op te bergen. Deze boekenkast is verstelbaar, zo kan je de planten op verschillende hoogtes aanbrengen, waardoor je altijd genoeg ruimte hebt om het speelgoed op te bergen. 

Een groot bedje, dat vond ik nogal lastig... Lias wordt in juni 2 jaar, maar hij is al super groot en begint ook al langzaam zijn ledikantje uit te klimmen. Daarom heb ik toch maar gekozen om alvast een peuterbedje aan te schaffen. Het bedje is 150 x 70 cm en is dicht bij de grond, waardoor Lias er in het ergste geval alleen uitrolt en zichzelf geen pijn kan doen. Het matrasje ligt nog wel op een lattenbodem. 

Naast zijn bedje staat een laag dressoir voor kleding en speelgoed. Dit dressoir is van bamboe en riet gemaakt en geeft de ruimte een jungle sfeer! 

Graag wilde ik ook een plekje creëren, waar Lias kan zitten om te knutselen en te spelen. Bij Kidsdepot.nl ben ik dit schattige bureautje tegen gekomen van gerecycled hout met matte, witte poten. Het stoeltje van riet, past er helemaal bij! Die ben ik bij de kringloop tegen gekomen. Een echt Kringloopgelukje dus! Binnenkort wil ik nog een tekenrol ophangen aan de muur. 

Details matter - kleine details maken het geheel

Een jungle sfeer - dat was het idee. Een warme, frisse stoere jongens kamer met natuurlijke materialen en veel dieren. Want Lias is helemaal gek op dieren!

Een bedje een fijn plekje maken

Een van de vele details, is het prachtige tuck-in beddengoed van Witlofforkids. Lias is nog niet zo groot en dan is zo een tuck-in beddengoed echt een uitkomst! Je kan hem heerlijk instoppen en hij kan het beddengoed niet over zijn hoofd trekken. Dat vond ik echt een heel fijn idee!

Ook de nachtlampjes die je kan zien op de foto's hierboven mogen niet missen. De grote lamp Björn is natuurlijk Lias favoriet! Maar ook de kleine nachtlampje Fabian en Robin moeten elke avond mee in bed!

Wil je weten waar de andere producten vandaan komen? Kijk even onderaan :)

Diertjes integreren in je Design

Omdat Lias zo gek is op dieren, wilde ik ze graag terug laten komen in zijn kamer. Maar hoe? Een fijne, makkelijke manier zijn muurstickers! Via Forestandbear.nl heb ik allemaal leuke geometrische dieren besteld, die ik gemakkelijk op de muur kon plakken. Super easy en een heel erg mooi! Dit geometrische design kwam ik ook tegen bij fabrykdesign, daar komt de grote zwarte leeuw vandaan! Echt prachtig om naar te kijken. De geometrische vormen en dieren zijn gemaakt van zwart of neutraal MDF en worden uit één stuk gefreesd :). Check even de tip onderaan voor de geometrische Designs. De Leeuw klok brengt de geometrische vormen en kleuren van de ruimte bij elkaar. 

Kleine jungle kopjes

Daarnaast heb ik gekozen voor kleine knuffeldier kopjes, die je gemakkelijk aan de muur kan ophangen. Ze geven een liefelijke jungle sfeer! 

Maak de kamer persoonlijk

Het is belangrijk dat Lias zich thuisvoelt in de kamer, dus mijn tip. Maak de kamer persoonlijk! Een persoonlijk naambordje, een persoonlijk schilderij en een thema dat precies aansluit bij jou kindje :)

 

Lijst van gebruikte producten:

  • Hangplanten en knuffelplanten: Kidsdepot.nl
  • Maanspiegel: Deugniet_co & Kidzootd
  • Maanslinger bed: Be Pure Home
  • Kussen en beddengoed: Merk Nobodinoz, besteld bij De Gele Flamingo
  • Tekening Olifant: Ferdy Remijn
  • Lijsten, rietspiegel, kunst bananen plant en zwarte stalen kast: Xenos

 

Tip: 

  • Ontvang tot en met 15 april 2020 10% korting op de gehele fabrykesign collectie met de code: charisathome10

 

Ik hoop hiermee al jullie vragen omtrent de make-over te hebben beantwoord en jullie te kunnen hebben geïnspireerd :). Mocht je nog iets willen weten, plaat gewoon een reactie hieronder.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.