Een verschil van dag een nacht

Gepubliceerd op 26 februari 2020 om 13:32

Een verschil van dag en nacht, dat was het echt. Een nieuwe bank, iets waar ik al 1,5 jaar naar uit keek. 

Toen wij in gingen wonen in ons nieuwbouwhuis was ik net hoogzwanger van onze zoon Lias en dus amper in staat om me bezig te houden met welke tegels aan de muur kwamen, welke indeling er moest komen, waar stopcontacten nodig waren en al helemaal niet met het kiezen van een bank met gevoeld 500 verschillende mogelijkheden van stoffen en kleuren... Op advies van de verkoper, zodoende hals-over-kop een microvezel stof in donker blauw/donker antraciet gekozen. Terwijl ik de winkel binnen liep met het idee dat het een lichte bank moest gaan worden. Kortom: een verkeerde keuze gemaakt.


Verkeerde keuzes

Waar ik destijds nog geen rekening mee had gehouden, is dat de zon overdag op de zijkant van ons huis schijnt en dat daar geen ramen zitten, waardoor er helaas weinig daglicht binnen komt. Het was zodoende dubbelop donker en ik was er super ongelukkig mee.

Er moest hoe dan ook een andere bank komen, ik was klaar met de donkere, kille en koude tinten. Eind januari hebben we dan eindelijk de knoop doorgehakt en via Bysidde.com een lichte hoekbank besteld. Eng? Ja zeker weten! Maar het feit dat ik 30 dagen retourrecht heb, gaf mij wel rust. Zo konden wij hem 30 dagen testen, bekijken, proefzitten en had ik de bedenktijd die ik nodig had. Want laat ik eerlijk zijn, snel een beslissing nemen is niet voor mij weggelegd. 

Een lichte bank en kids

Ja, mijn vrienden en familie die lachten mij echt uit. Jij met je lichte bank, haha! Tja, ik vertrouw op de 5 jaar vlekkengarantie van Protexx en hoop dat Lias voorzichtig is met de bank. 

Een verschil van dag en nacht

Het is een verschil van dag een nacht, daarvoor durf ik veel voorlief te nemen. De bank brengt zo een andere sfeer met zich mee en laat de lichte zachte roos/bruin tinten nog veel meer tot hun recht komen. Het is een gezellige lage bank, die de woonkamer niet afsluit van de rest van de kamer en niet de aandacht trekt. Je kijkt makkelijk over de bank heen en wat zit hij heerlijk. De hele familie kan languit en als we nog ruimte te kort hebben, kunnen we zelfs nog een bijpassende Hocker bij bestellen. 

Eindresultaat

Wij zijn ontzettend blij met het eindresultaat en zouden het morgen weer doen. 

 

Tip: eerst hadden wij de bank tegen de muur staan, omdat hij alle aandacht trok en in de hoek zo minder opviel. Met de nieuwe bank heb ik ervoor gekozen om hem in de ruimte te zetten, ongeveer 1,20 m van de muur af. Zo kun je er nog gemakkelijk achterlangs lopen en is er nog ruimte voor een muur kast en wat accessoires.

 

Links naar de artikelen:

 

Leuk dat je mijn blog gelezen heb, laat hieronder een reactie achter als je een vraag of opmerking hebt.

 

Heel veel liefs, 

Charis


Reactie plaatsen

Reacties

patty
3 jaar geleden

Heel mooi allemaal!
Nu heb ik ook je insta bekeken maar kom er niet achter welke kleur de cirkel heeft.
Zou je me daar aan kunnen helpen?
Thx!

Bettie
3 jaar geleden

Ik zou ook heel graag de kleur van de cirkel willen weten... kan het echt nergens vinden
Ik zie dat je nog niet gereageerd hebt op party dus ik hoop dat je de reacties nu wel ziet?