Onze tuinplannen

Gepubliceerd op 24 mei 2021 om 16:02

Onze tuin: een project voor de toekomst. Toen we dit huis kochten, wisten we dat de huidige indeling van de tuin niet zou werken voor een gezin met twee kleine kids. Zodoende hebben we onze wensen verzameld en een plan laten maken.

Garden tour

Toelichting tuinontwerp

De huidige veranda zal blijven staan en daar om heen is er een nieuwe vise opgesteld:

  • Het ruime gazon zorgt voor twee verschillende ruimtes in de tuin. Het straatwerk vanaf de poort naar de veranda vormt de eerste ruimte. Dit straatwerk leidt ook naar de zij-ingang van de woning en naar de opvallende zitbank, verscholen in de beplanting. Twee ovale plantenborders onderbreken de bestrating en zorgen voor een interessante looproute. De bestaande esdoorn komt door deze vorm goed tot zijn recht. Corten staal trekt de borders omhoog wat de looproute accentueert. Daarbij sluit het goed aan op de bestaande corten stalen muur.
  • Door halfverharding toe te passen op de plek van de zitbank, wordt deze betrokken bij de plantenborder. Dit heeft namelijk een natuurlijke uitstraling, passend bij de beplanting.
  • De tweede ruimte bevindt zich achter de woning. Een meerstammige sierappel zorgt hier voor extra verkoeling in de zomer. Enkele traptreden vormen de afstap naar het gazon. Vanaf hier is het pad onderbroken door het gazon waardoor het ‘plateau’ achter de woning versterkt wordt. Enkele wintergroene heesters zorgen voor een scheiding met de woning. De bestaande cortenstalen muur lost hierin op. Zo wordt deze geen op zich staand object. De meerstammige sierappel staat daarbij in lijn met deze muur.
  • Een tweetal leibomen zorgen voor een fijne aanblik vanuit de woning. Ook in de herfst, wanneer de amberbomen een fraaie herfstkleur krijgen. De woning wordt ook betrokken bij de tuin door de horizontale lijn van betontegels. Op deze manier worden de zij- en achtertuin visueel gemaakt in de bestrating. 
  • Rondom de esdoorn is eveneens Padvast toegepast. Zo wordt deze betrokken bij de zitbank, welke ook op Padvast is geplaatst. Nu hoeft er niet over het gazon gelopen te worden. 

De Veranda

De mooie, grote veranda zal blijven. Hier hebben we gekozen voor een zit- en loungegedeelte. Een heerlijke grote tafel, die ruimte biedt voor de hele familie en goed te onderhouden is, was onze wens. Wij hebben gekozen voor de Yasmani tafel en Sophie stoelen van Hartman

 

Het mooie teak blad van de tafel geeft een warmte sfeer aan het zitgedeelte en het witte onderstel en de witte Sophie stoelen zorgen voor een frisse, lichte uitstraling. 

Mijn favoriete hoek 

Mijn favoriete hoek in de tuin is definitief onze veranda :). De lichtstraat zorgt voor veel lichtinval, waardoor je altijd lekker licht en toch beschermt kan zitten. 

Een groene tuin

Dat is echt ultiem geluk! Ik houd van een heerlijk groene tuin en groot gazon, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Zo zit ik super graag aan de fijne tuintafel en lees een boek of geniet van de zon, terwijl de kids lekker aan het spelen zijn. Heerlijk!

Favoriete kleuren

Natuurlijke kleuren, materialen en meubels komen niet alleen in de tuin maar ook in ons huis terug. Zachte aardetinten zijn mijn favoriet! Deze geven een prachtige, warme sfeer!

Stylingstips voor de tuin

Maak je tuin je het verlengstuk van je huis - voor mij is het super belangrijk dat huis en tuin voelen als één geheel. Kleuren die ik in huis gebruik, laat ik dus ook buiten weer terug komen. Dit is ook van toepassing voor de meubels en accessoires. Creer verschillende ruimtes - door verschillende ruimtes te creëren wordt de tuin sfeervol en gezellig. En als laatste tip, zorg voor tuinverlichting. Door lampjes door de tuin te verdelen is de tuin ook 's avonds een fijne plek om te zijn.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.